Izaberite stranicu

Noć muzeja

maj 17, 2021

Gradski muzej Vršac, u okviru pratećeg programa manifestacije „Muzeji za 10“, održao je u subotu, 15. maja, sledeće radionice:

„Okiti se i ti rimskim nakitom“ gde su se deca u veseloj atmosferi družili sa našim konzervatorom Draganom Spasićem i uronili u tajne izrade rimskog nakita, takmičeći se u pravljenju replika od gline i plastelina.

Interaktivni mali teatar za decu pod nazivom „Lutkarske priče“ u kojem je naša glumica Sonja Radosavljević u ulozi devojčice Anje predstavila svet raznolikosti svojim mladim posetiocima. Na tom putovanju kroz svet mašte, muzike, upoznavali su nove ljude iz različitih delova sveta, drugačijeg izgleda, boje kože i načina života. Predstava je izazvala radost i veliko interesovanje kod naših mališana koji su je sa oduševljenjem ispratili.

Istog dana,  u saradnji sa Hemijsko-medicinske škole održana je radionica u „Apoteci na stepenicama“, pod nazivom „Staro zvanje-novo znanje“, gde su učenici uz pomoć starih instrumenata i pomagala oživljavali sačuvani inventar.

Pročitajte još

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja