Позив за отварање изложбе Александар Саше Богдановића „Акварели“

окт 17, 2018

Градски музеј Вршац Вас позива да присуствујете отварању изложбе Александар Саше Богдановића „Акварели“ која ће се одржати у Градском музеју у Вршцу, 19.10.2018. године са почетком у 19.00 часова. Уметник ће излагати слике великих формата у техници енглеског акварела. Тематика ће се односити на појам куће и амбијента живљења који као мотиви сведоче о људима времену и судбинама.

“У овом циклусу слика преовлађује мој интимни доживаљај па сам сходно томе дао слободу улоге циглама, зидовима, прозорима, фасадама, капијама и свим елементима који преди заборав. Све што сам урадио вуче са собом мој лични став према времену прошлом и садашњем”, наводи Боградовић.

Александар Саша Богдановић рођен 7.7.1947. године у Вршцу. Вишу педагошку школу – ликовни одсек у Београду завршио је 1968. године у класи проф. Анте Аврамовића. Од 1968. године ради као графички дизајнер у Горњем Милановцу у фирму „Типопластика“, затим у Бања Луци у „Инцелу“, у Вршцу у фирмама „Банат“ и „Уча“. УЛУВ примљен 1996. године и од тада редовно излаже.

Учесник многобројних колонија у земљи и иностранству: Италија, Мађарска, Бугарска. Оснивач колоније „Трагом Паје Јовановића“ у Вршцу. Радови му се налазе у многим приватним збиркама у Канади, САД – у, Холандији, Италији, Румунији, Немачкој, као и у музејима у земљи и иностранству: Музеју акварела у Бугарској у Трговишту, Градском музеју Вршац, Музеју Војводине у Новом Саду, Музеју у Будимпешти.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja