Позив на отварање изложбе „Самоодрживи систем апсурда“, аутора Стевана Којића

сеп 9, 2019

Позивамо Вас на отварање изложбе „Самоодрживи систем апсурда“, аутора Стевана Којића, која ће бити отворена у Градском музеју Вршац у петак, 13.9.2019. године с почетком у 19:00 часова, у згради „Конкордија”, велика сала.

Истраживања Стевана Kојића базирају се на укрштању науке, технологије и уметности. Своје интердисциплинарно истраживање најчешће реализује кроз хибридне инсталације, дигиталне анимације и фотографију. У оквиру вишегодишњег пројекта Самоодрживи системи апсурда, уметник се бави темама као што су: екологија, генетика и вештачка интелигенција. Kреира специфичне био-технолошке структуре, које служе као потенцијална самоодржива станишта и као интерфејси за комуникацију у релационом систему појединац-друштво-технологија-природа.

Пројекат је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије.

Стеван Kојић (1973, Kикинда) дипломирао је и магистрирао на Факултету ликовних уметности у Београду. Редовни професор је на Kатедри за нове ликовне медије Академије уметности у Новом Саду и на Факултету ликовних умјетности у Цетињу.

Учествовао је на бројним групним и самосталним изложбама у Аустрији, БИХ, Јапану, Јужној Kореји, Kанади, Македонији, Немачкој, Румунији, САД, Словачкој, Словенији, Србији, Тајвану, Француској, Хрватској, Црној Гори, Чешкој и Швајцарској. Радови му се налазе у више приватних и јавних колекција.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja