Izaberite stranicu

Poziv na otvaranje izložbe „Samoodrživi sistem apsurda“, autora Stevana Kojića

sep 9, 2019

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe „Samoodrživi sistem apsurda“, autora Stevana Kojića, koja će biti otvorena u Gradskom muzeju Vršac u petak, 13.9.2019. godine s početkom u 19:00 časova, u zgradi „Konkordija”, velika sala.

Istraživanja Stevana Kojića baziraju se na ukrštanju nauke, tehnologije i umetnosti. Svoje interdisciplinarno istraživanje najčešće realizuje kroz hibridne instalacije, digitalne animacije i fotografiju. U okviru višegodišnjeg projekta Samoodrživi sistemi apsurda, umetnik se bavi temama kao što su: ekologija, genetika i veštačka inteligencija. Kreira specifične bio-tehnološke strukture, koje služe kao potencijalna samoodrživa staništa i kao interfejsi za komunikaciju u relacionom sistemu pojedinac-društvo-tehnologija-priroda.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Stevan Kojić (1973, Kikinda) diplomirao je i magistrirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Redovni profesor je na Katedri za nove likovne medije Akademije umetnosti u Novom Sadu i na Fakultetu likovnih umjetnosti u Cetinju.

Učestvovao je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u Austriji, BIH, Japanu, Južnoj Koreji, Kanadi, Makedoniji, Nemačkoj, Rumuniji, SAD, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji, Tajvanu, Francuskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj i Švajcarskoj. Radovi mu se nalaze u više privatnih i javnih kolekcija.

Pročitajte još

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja