1000 вршачких малишана посетило дечју изложбу у Градском музеју

феб 17, 2016

У предходних месец дана Дечји музеј „Херманов Брлог“ из Цеља гостовао је у Градском музеју Вршац са изложбом „Рођендан у Хермановој јазбини“.

Овом атрактивном и занимљиво осмишљеном изложбом је покренута лепа међународна сарадња и истовремено привучена најмлађа публика у наш музеј. Од 17. јануара, у месец дана више од 1000 малишана, са својим васпитачицама и учитељицама посетило је изложбу. Драги мали гости дошли су у Музеј из свих предшколских установа и нижих разреда основних школа: „Олга Петров Радишић“, „Јован Стерија Поповић“, „Вук Караџић“ и „Младост“.

Изложба је била интерактивна, мултимедијална и прилагођена малој деци. Тема је феномен рођенданске прославе. Деца су у поставци могла да виде разлику између прославе пре много година и данас, као и разноврсне обичаје, који карактеришу ову прославу у различитим земљама. Централни елемент изложбе, који је и оставио најјачи утисак на децу, је огромна рођенданска торта, која мирише на чоколаду, ванилу и јагоду, у коју се може ући и која „ пева“.

Један део поставке био је намењен дружењу и креативном изражавању малишана. Деца су ту прилику лепо искористила, чему сведоче занимљиве рођенданске поруке упућене лисцу Херману и дивно обојене бојанке које су им биле на располагању.

Градски музеј Вршац планира да и убудуће настави да ради са својом најмлађом публиком, кроз разноврсне пројекте, радионице и изложбе.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja