Izaberite stranicu

1000 vršačkih mališana posetilo dečju izložbu u Gradskom muzeju

feb 17, 2016

U predhodnih mesec dana Dečji muzej „Hermanov Brlog“ iz Celja gostovao je u Gradskom muzeju Vršac sa izložbom „Rođendan u Hermanovoj jazbini“.

Ovom atraktivnom i zanimljivo osmišljenom izložbom je pokrenuta lepa međunarodna saradnja i istovremeno privučena najmlađa publika u naš muzej. Od 17. januara, u mesec dana više od 1000 mališana, sa svojim vaspitačicama i učiteljicama posetilo je izložbu. Dragi mali gosti došli su u Muzej iz svih predškolskih ustanova i nižih razreda osnovnih škola: „Olga Petrov Radišić“, „Jovan Sterija Popović“, „Vuk Karadžić“ i „Mladost“.

Izložba je bila interaktivna, multimedijalna i prilagođena maloj deci. Tema je fenomen rođendanske proslave. Deca su u postavci mogla da vide razliku između proslave pre mnogo godina i danas, kao i raznovrsne običaje, koji karakterišu ovu proslavu u različitim zemljama. Centralni element izložbe, koji je i ostavio najjači utisak na decu, je ogromna rođendanska torta, koja miriše na čokoladu, vanilu i jagodu, u koju se može ući i koja „ peva“.

Jedan deo postavke bio je namenjen druženju i kreativnom izražavanju mališana. Deca su tu priliku lepo iskoristila, čemu svedoče zanimljive rođendanske poruke upućene liscu Hermanu i divno obojene bojanke koje su im bile na raspolaganju.

Gradski muzej Vršac planira da i ubuduće nastavi da radi sa svojom najmlađom publikom, kroz raznovrsne projekte, radionice i izložbe.

Pročitajte još

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja