Изложба Милоша Калишког у Градском музеју

мај 16, 2016

У суботу, 14. маја 2016. године, отворена је прва самостална изложба Милоша Калишког, у згради „Конкордија“ Градског музеја Вршац.

Изложбу је отворио ликовни критичар Сава Степанов, истичући да је млади сликар на почетку своје стваралачке авантуре, али да је на његовим сликама видљива одлучност да аутентичним ликовним начином разматра бројне егзистенцијалистичке теме и садржаје. Ликовни критичар Степанов константује да је Калишки посвећен властитом социјалном окружењу; амбијентима у којим живи; ситуацијама у којима аутентично учествује, а који су продукт дубоке и дуготрајне кризе; људима чија је судбина том кризом означена и окарактерисана. „Без обзира на одабрани мотив, са сваке Милошеве слике избија забринутост за човека и његов усуд“, каже Сава Степанов и наглашава еспресионистички и чудесно симболички начин на који радови овог сликара функционишу као екран наше стварности.

Милош Калишки је на мастер студијама на Факултету ликовних уметности у Београду, на класи професора Гордана Николића. Своју прву самосталну изложбену поставку посветио својој покојној мајци. Изложбу нашег таленованог суграђанина коју чине уља на платну, цртежи и графике заинтересовани могу погледати до 8. јуна текуће године.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja