Izaberite stranicu

Održana donatorska konferencija „Dar za svako dete”

sep 7, 2015

U ponedeljak, 7. septembra, u Gradskom muzeju održana je donatorska konferencija „Dar za svako dete“, u organizaciji Opštine Vršac, Gradskog muzeja Vršac i Regionalnog centra za baštinu Banata „ Konkordija“.

Zahvaljujući donacijama: komunalnog preduzeća „Drugi oktobar“, Hemofarm Fondacije, „e SMART systems“, autobuskog prevoznika STUP „Vršac“ , Hotela „Srbija“, firme „Hiteam“ i firme „Zoka“, realizovaće se cilj zbog koga je donatorska konferencija i upriličena – organizacija trodnevne edukativne ekskurzije za đake škole „Jelena Varjaški“.

Gostima se obratio predsednik Opštine Čedomir Živković, zahvalivši se donatorima. Navodeći da će ovaj poklon obradovati tridesetak učenika sa smetnjama u razvoju, među kojima su i deca koja će se prvi put uputiti na ekskurziju, predsednik je posebno zahvalio glavnim donatorima Hemofarm Fondaciji i komunalnom preduzeću „Drugi oktobar“ naglasivši da često nije potrebna komplikovana organizacija, niti velika suma novca, već želja da se učini nešto lepo za bližnje, što ovaj primer odlično pokazuje. Predsednik je istakao i da su lep primer ličnim donacijama dali članovi Odbora direktora Hemofarma Sonja Pejović i Dušan Milutinović.

Gostima se potom obratila i Aleksandra Panić, članica Veća zadužena za područje kulture. Gospođica Panić je pohvalila inicijativu uprave Gradskog muzeja i konstatovala da je ovo odličan primer saradnje resora kulture i obrazovanja uz podršku kompanija i gradskih institucija.

Direktor škole „ Jelena Varjaški“ Dušan Milić je, ispred kolektiva škole, zahvalio inicijatorima ove humane akcije, kao i donatorima, na lepom gestu pažnje prema đacima škole „ Jelena Varjaški“.

U programu su učestvovali: Jana Tomić, učenica šestog razreda muzičke škole „Josif Marinković“, koja je svirala numeru na gitari; kao i Mila Dobrosavljević, koja studira prvu godinu Muzičke akademije na odseku flaute, koja je izvela numeru zajedno sa Jasminom Međo, učenicom četvrtog razreda srednje muzičke škole, koja je pratila na klavijaturama.

Događaju su prisustvovali: načelnik opštinske uprave Jovan Knežević, sekretar Skupštine opštine Milucu Živkov, članovi opštinskog veća Vladimir Stanojev, Marija Kulić i Velizar Vemić, član Odbora direktora Hemofarma zadužen za finansije Dušan Milutinović, rukovodilac EJ „Usluge“ komunalnog preduzeća “Drugi oktobar“ Aleksandar Jevremović, direktor saobraćaja prevoznika STUP „Vršac“ Goran Prijović, tehničko – komercijalni direktor prevoznika STUP „Vršac“ Branislav Davidov, generalni direktor Hotela „Srbija“ Aleksandar Kampfer, Alena Pajić predstavnik Hemofarm Fondacije, direktorka muzičke škole „Josif Marinković“ Olgica Šinković i drugi uvaženi gosti.

Pročitajte još

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja