Промоција књиге „Лекари”

окт 30, 2015

У петак, 30. октобра, у згради “Конкордија“ Градског музеја Вршац одржана је промоција књиге „Лекари“ Горана Милашиновића.

Професор др Горан Милашиновић успешан је лекар и писац. Директор је пејсмејкер центра у Клиничком центру Србије. Члан је групе експерата чија имена су угравирана на појединим моделима пејсмејкера. Такође, Милашиновић је писац чији су романи били у ужем избору за НИН-ову награду.

Доктор Милашиновић је до сада објавио збирку песама “Неистражени болови”, заједно са Живојином Павловићем еписторални роман “Волтин лук”, романе: “Хераклов грех”, „Посматрач мора”, „Камера опскура”, „Апсинт”, “Маске Софије де Монтењ”, „Троугао, квадрат” и „Расцепи”. Објавио је и књигу разговора са Милошем Јевтићем “Два срца” и едицију “Разговори” Милоша Јевтића.

Промоцију је отворила Александра Панић, чланица општинског већа задужена за подручје културе. Књижевни критичар Александар Јерков, потом је представио аутора и говорио о његовим књижевним делима, а такође и о значајном месту које поједини лекари заузимају у српској књижевности.

Аутор књиге је у свом обраћању пубици истакао да је књига названа “Лекари”, али да заправо говори о људима нашег времена без обзира на струку. Говори о егоизму, материјализму, о љубави, о страховима дањашњег времена. Милашиновић констатује да смо гледајући лекаре, често склони да их посматрамо кроз призму њиховог звања, али, иза белих мантила налазе се обични људи, са свим својим врлинама и манама. Некада користећи делове живота неких познаника, а некада само на основу једне реченице прочитане у новинама, доктор Милашиновић креира своје ликове дајући нам снажан увид у животне, љубавне и професионалне недоумице особа у чије руке понекад стављамо своје животе.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja