Промоција премијере представе „Зачарани замак”

сеп 8, 2015

На највишој платформи Вршачке куле, у уторак 8. септембра одржана је конференција за медије на којој је најављена прва премијера у новој позоришној сезони 2015/2016.

Новинарима су се обратили: Александра Панић, члан Општинског већа за подручје културе, Павле Влаховић, председник Уравног одбора НП „Стерија“, оперативни директор Градског музеја Љиљана Томић Давидов, као и бројни актери новог пројекта вршачког театра – од редитеља Снежане Удицки, аутора Бојане Иванов-Ђорђевић, кустоса Сање Ђурђев, па до глумаца Дојне Петровић, Тамаре Тамчи Тоскић, Соње Радосављевић, Срђана Радивојевића и најмлађе глумице Јоване Андрејевић.

„Зачарани замак“ је представа за децу по тексту Бојане Иванов-Ђорђевић , у режији Снежане Удицки. Овај иновативни пројекат настао на основу мотива из локалне историје, по легенди о настанку Вршачког замка и у складу са потребом града да се овај споменик културе и историје снажније подржи и промовише. Конференција за представнике медија из тог разлога је одржана у Вршачком замку, на аутентичном месту, које свим Вршчанима служи за понос.

У току овог сусрета са новинарима, вд директор Иван Ђорђевић је поручио да је нова визија институције максимално коришћење кадрова са овог поднебља што је не само економски најисплативије, већ је и обавеза позоришта да афирмише управо те ствараоце.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja