Izaberite stranicu

Promocija premijere predstave „Začarani zamak”

sep 8, 2015

Na najvišoj platformi Vršačke kule, u utorak 8. septembra održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena prva premijera u novoj pozorišnoj sezoni 2015/2016.

Novinarima su se obratili: Aleksandra Panić, član Opštinskog veća za područje kulture, Pavle Vlahović, predsednik Uravnog odbora NP „Sterija“, operativni direktor Gradskog muzeja Ljiljana Tomić Davidov, kao i brojni akteri novog projekta vršačkog teatra – od reditelja Snežane Udicki, autora Bojane Ivanov-Đorđević, kustosa Sanje Đurđev, pa do glumaca Dojne Petrović, Tamare Tamči Toskić, Sonje Radosavljević, Srđana Radivojevića i najmlađe glumice Jovane Andrejević.

„Začarani zamak“ je predstava za decu po tekstu Bojane Ivanov-Đorđević , u režiji Snežane Udicki. Ovaj inovativni projekat nastao na osnovu motiva iz lokalne istorije, po legendi o nastanku Vršačkog zamka i u skladu sa potrebom grada da se ovaj spomenik kulture i istorije snažnije podrži i promoviše. Konferencija za predstavnike medija iz tog razloga je održana u Vršačkom zamku, na autentičnom mestu, koje svim Vrščanima služi za ponos.

U toku ovog susreta sa novinarima, vd direktor Ivan Đorđević je poručio da je nova vizija institucije maksimalno korišćenje kadrova sa ovog podneblja što je ne samo ekonomski najisplativije, već je i obaveza pozorišta da afirmiše upravo te stvaraoce.

Pročitajte još

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja