Трио „Лоок“ одржао концерт у Градском музеју Вршац

јан 25, 2016

Трио „Лоок“ је, у четвртак, 21. јануара, одржао концерт у свечаној сали Градског музеја, у оквиру концертне сезоне „Музиком до ваших срца“.

У препуној великој сали Музеја наступили су: Kатарина Поповић- виолина, Растко Поповић- виола и Kристина Сочански- клавир. На програму су биила дела романтичара: Шумана, Брамса и Халворсена.

Kристина Сочански и Растко Поповић наступају заједно од 2009. године. Главно интересно подручје им је уметничко истраживање и извођење музике 19. века (Брамс, Шуман, Шопен, Григ). Наступи су фокусирани на две земље са којима су оба уметника специфично повезани – Норвешка и Србија. Kристина је рођена у Србији, али већ 16 година живи у Норвешкој, док Растко живи у Србији, а у Норвешкој је боравио за време мастер студија од када датира њихово познанство. Ово својеврсно српско-норвешко уметничко пријатељство резултирало је успешним концертима у Ставангеру, Бергену (фестивал Гриег и Берген), Ослу, Kристиансанду, Егерсунду, као и у Нишу, Зрењанину, Вршцу и Београду. Ансамбл се 2012. године проширио на трио у сарадњи са виолинисткињом Kатарином Поповић и наступали су у Финоју, Танангеру, Ставангеру и Ослу.

Организатор концерта је била музичка школа „ Јосиф Маринковић“, у сарадњи са Градским музејом Вршац.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja